هونگچی بهمعنای پرچم قرمز، برای سالها تنها خودروساز چین بود که وسایل نقلیه شخصی تولید میکرد. تنها سران حزب کمونیست اجازه سوارشدن به این خودرو را داشتند که این خودروها نیز لیموزینها و سدانهای برند هونگچی بودند.
گروه بهمن برندی را به نام بیام کارز راهاندازی کرده است که هونگچی H5 یکی از محصولات آن خواهد بود.
دور جدید واردات خودرو بیشتر از آنکه باعث بازگشت شرایط گذشته به بازار شود، سبب شده است تا برندهای چینی مسیر هموارتری را برای رسیدن به بازار ایران طی کنند. شرکتهایی که تا پیش از این به مونتاژ خودروهای چینی با حداقل داخلیسازی مشغول بودند، اکنون رویه واردات را برای سهولت کار خود برگزیدهاند.
هونگچی H5 نیز یکی از همین خودروهای وارداتی چینی است. بااینحال، برخلاف اکثر برندهای چینی که در ایران حضور دارند، هونگچی H5 نام و نشان معتبرتری دارد و حتی ممکن است موردتوجه تیمهای تشریفات نیز قرار بگیرد!
گروه بهمن برای تسلط بهتر بر بحث واردات خودرو و تفکیک فعالیتهایش، برندی را به نام بیام کارز راهاندازی کرده است. این برند به واردات خودروهای گوناگون از برندهای مختلف بستیون، هونگچی، سانگ یانگ، امجی و هاوال اختصاص یافته.
سه محصول نخستین که توسط بیام کارز به ایران میآیند شامل هونگچی H5، بستیون T77 و سانگ یانگ تورس هستند. در این بین هونگچی H5 قرار است نقش یک سدان لوکس و بزرگ را ایفا کند؛ خودرویی که مشابه آن در بازار ایران بسیار کمیاب است.
علاقهمندان به حوزه خودرو، برند هونگچی را تا حدودی میشناسند. خودروهای این برند در جریان برنامه گرندتور و از سوی سه مجری مشهور آن به بینندگان معرفی شدند.
هونگچی بهمعنای پرچم قرمز، برای سالها تنها خودروساز چین بود که وسایل نقلیه شخصی تولید میکرد. تنها سران حزب کمونیست اجازه سوارشدن به این خودرو را داشتند که این خودروها نیز لیموزینها و سدانهای برند هونگچی بودند.
پس از تغییر سیاستهای دولت چین و اعطای آزادیهای اقتصادی، هونگچی نیز به برندی تبدیل شد که برای عموم خودرو میساخت. نخستین محصولات عمومی این برند، نسخههای کپیشده از محصولات تویوتا بود.
بااینحال، سرمایهگذاریهای انجامشده در این شرکت باعث شد تا هونگچی به نامی شناختهشده در صنعت خودرو چین تبدیل شود. این شرکت اکنون بهعنوان یکی از زیرمجموعههای فاو شناخته میشود و در کنار نامهایی همچون جتا، هایما و بستیون قرار میگیرد.
نسل اول هونگچی H5
هونگچی درحالحاضر چند سری اصلی را در سبد محصولاتش دارد. سری نخست سدانهای این شرکت هستند که با پیشوند H مشخص میشوند؛ همانند هونگچی H5 یا هونگچی H7.
سری دوم نیز کراساوورها هستند که پیشوند HS را یدک میکشند؛ همانند هونگچی HS3. درنهایت سری سوم محصولات این شرکت یعنی ونها و مینیونها پیشوند HQ دارند؛ همانند هونگچی HQ9.
تاکنون فعلاً یک سدان از این خودروساز در جریان واردات به ایران قرار دارد. بااینحال، ممکن است طی سالیان بعد، محصولات بیشتری را از پرچم سرخ چینی در بازار ایران ببینیم.
هونگچی H5 بهعنوان یکی از سدانهای این برند، در سال ۲۰۱۷ میلادی معرفی شد. این خودرو کوچکتر از هونگچی H7 است اما همچنان یک سدان بزرگ محسوب میشود.
نسل اول این خودرو بهعنوان یکی از گزینههای عرضه به بازار ایران در سال ۱۴۰۰ معرفی شد. در آن زمان قرار بود شرکتی به نام مانیان خودرو، این خودرو را به بازار ایران عرضه کند که البته هیچوقت چنین اتفاقی رخ نداد.
نسل دوم این سدان چینی در سال ۲۰۲۲ میلادی معرفی شد. خودرویی که با این نام به ایران میآید نیز از همین مدل است. ظاهر نسل دوم هونگچی H5 کاملاً شبیه به مدل پرچمدار هونگچی H9 طراحی شده.
هر دوی این خودروها شباهت غیرقابل انکاری به محصولات مرسدس بنز و میباخ دارند. هونگچی H5 براساس پلتفرم مزدا ۶ توسعه یافته و از نظر ساختار فنی با خودروهایی همچون بستیون B70 و هونگچی HS5 مشترک است.